Matematik

Trigonometri

04. december 2018 af Anonnymemig123 - Niveau: C-niveau

Hej! Kan nogen please hjælp med denne opgave? Sidder her og er gået i stå, det ville være en stor hjælp. Tak på forhånd! Jeg skal tegne enhedscirkler for hver af disse, men kan ikke finde ud af det. 

Så tænkte jeg på om det egentlig var muligt at tegne en enhedscirkel for:

· tan(v)=-1,7

· sin(v)=-0,1

Er det muligt?

Hvis nej, hvorfor?

Hvis ja, hvorfor og hvordan?

Kan i så ikke lige give en forklaring på hvordan jeg kan konstruere sådan en enhedscirkel for disse situationer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2018 af oppenede

Tegn enhedscirklen og se på de to punkter, hvor y-koordinaten er -0.1

eller bare regn   cos2  + sin2    og se at det ikke giver 1.

husk   cos = sin / tan


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2018 af ringstedLC

Tegn en enhedscirkel. Tan(v) = -1.7 ⇒ (Lommeregner) tan-1(-1.7) = > 270º

Tegn en vinkel med højre ben udaf x-aksen.

Ved sin(v) = -0.1 er der to vinkler, der giver den sinus. sin-1(-0.1) = v > 180º. Resultatet er afhængigt af lommeregner/CAS, - den anden er komplementærvinklen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2018 af oppenede

tan(v)=-1,7
sin(v)=-0,1

Start med at bestemme cosinus ved at indsætte i forskriften for tangens:
     tan(v) = sin(v) / cos(v)
       -1.7  = -0.1 / cos(v)       =>   cos(v) = 0.1 / 1.7 < 0.1

Dermed er der en modstrid
   1 = sin(v)2 + cos(v)2 < 0.12 + 0.12 = 0.02

da  1 < 0.02  ikke passer, hvorfor de angivne værdier for sin og tan ikke kan være for samme v.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2018 af StoreNord

#0  Det er da absolut muligt.
Jeg har brugt Geogebra.
Trigonometri.png

Vedhæftet fil:Trigonometri.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2018 af AMelev

#0 Tegn enhedscirklen.
Sin(v) = -0.1 dvs. at 2. koordinaten til retningspunktet er -0.1. Tegn en linje  y = -0.1 og find skæringspunkterne med enhedscirklen. De er retningspunkterne for v.

tan(v) = -1.7
Tegn linjen x = 1 og afsæt T(1, -1.7) på denne. 
Teg linjen gennem O(0,0) og T og marker dennes skæringspunkter med enhedscirklen. De er retningspunkterne for vinkel v.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2018 af StoreNord

Sådan, ja.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.