Matematik

SOS Matematik opgave

05. december 2018 af Sara6543 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med den her mat opgave:
På en fabrik faldt produktionen af majspiber med
21000 stk
. om året i perioden 1979-1982. I 1979
producerede fabrikken 200000 stk


a.
Opstil en model for antallet af majspiber y
pr.
år
, hvor
x
er antal år efter 1979.
 

Er 21000 min hældning og 200000 min skæring på y-aksen? Og er en model ikke bare en graf?

Passer det at forskriften er -21000x+20000????

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2018 af Eksperimentalfysikeren

Ligningen y=ax+b ( med dine tal indsat) er modellen. Du kan vise den grafisk, men det er ikke nødvendigt.

Derudover er din besvarelse korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2018 af ringstedLC

P_{majspiber}(x) &= -21000x+200000

En model er gerne en funktion. Du kan selvfølgelig tegne dens graf ved at sige:

P_{majspiber}(x) &= y = -21000x+200000


Skriv et svar til: SOS Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.