Fysik

Nogen som kan hjælpe?

06. december 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En glasbeholderindeholder en væske med et brydnings indeks på 1.34. 
1. Bestem lysets hastighed i væsken.
samt 
Et optisk gitter har 300 linjer pr mm. 
2. Bestem gitterkonstanten i enheden nm.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2018 af mathon

       \small \begin{array}{llrclclcl} 1.&\textup{Lysets fart i v\ae sken}:&v&=&1.34\cdot \left ( 342\; \tfrac{m}{s} \right )&=& 458.28\; \tfrac{m}{s}\\\\\\ 2.&\textup{300 linjer pr mm:}&d&=&\frac{1\; mm}{300}&=&\frac{10^6\; nm}{300}&=&3333.33\; nm \end{array}


Svar #2
06. december 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Tak e.v.t formel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2018 af Eksperimentalfysikeren

#1 er forkert!

Der gælder, at v=c/n, hvor v er hastigheden i det aktuelle medie, her væsken, c er lyshastigheden i vacuum og n er mediets brydningsindex

Lysets hastighed i vacuum, c, er 3,00*108 m/s.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2018 af mathon

Ja  - jeg fik brugt lydens hastighed omvendt.


Skriv et svar til: Nogen som kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.