Fysik

Massefylde

06. december 2018 af ZooYork - Niveau: C-niveau


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Massefylden af rent guld kan man slå op til 19,3 g/cm3. Lad os undersøge om medaljen har denne massefylde:

Volumen af medaljen:

V = h*π*(d/2)2

V = 1,0cm * π * (8,5cm / 2)2 = 56,745 cm3

Medaljens massefylde:

ρ = m/V

ρ = 412g / 56,745cm3 = 7,3 g/cm3

Massefylden passer ikke, så det er ikke rent guld.

b)

ρ = m/V  <=>

m = ρ*V

m = 19,3 g/cm3 * 56,745 cm3 = 1095 g = 1,1 kg

c)

Fordi den så ville koste en formue at fremstille. Et kilo guld koster vist omkring en kvart million kr.


Skriv et svar til: Massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.