Matematik

Stykvis lineære funktioner

08. december 2018 af Amaliemg0910 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej

Jeg har en matematik aflevering for til i morgen, men jeg kan ikke løse den sidste opgave i den da jeg ikke forstår og jeg har næsten ikke haft om det og er heller ikke lige den bedste til matematik. Så derfor håber jeg en af jer kan hjælpe mig!

Min opgave lyder således

En stykvis lineære funktion er givet ved:

F(x)= {0,5x+2x = 2
{3x - 3 x >= 2

1) løs ligningen f(x) = 18,3

Hvordan skal jeg løse den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2018 af StoreNord

0,5x+2x = 2              er da en underlig funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2018 af SuneChr

Der skal formodentlig stå:

f (x) = 0,5x + 2      for x = 2
          3x - 3          for x ≥ 2

Løs begge ligninger
0,5x + 2 = 18,3
   3x - 3  = 18,3
Kun én af dem opfylder kravet for definitionsmængden for x


Svar #3
08. december 2018 af Amaliemg0910 (Slettet)

Ja det skulle der - ved ikke lige hvorfor den blev rettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2018 af mathon

            \small 3x-3=18.3

            \small x-1=6.1

             \small x=7.1


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-12-08 21-27-25.png


Svar #6
08. december 2018 af Amaliemg0910 (Slettet)

Tusind tak!

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du kan tegne funktionen, som i #5 og finde ud af, hvilken del af funktionen, der er tale om, og så løse ligningen som du normalt vil gøre for denne linie.

Du kan også løse to ligninger svarende til de to linier, f er opbygget af, og så sammenligne de to x-værdier med x-værdien i knækket. med den givne f, får du to x-værdier, der begge er større end knæk-xet, så du skal vælge den, der svarer til x≥2.


Skriv et svar til: Stykvis lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.