Fysik

2 fysikopgaver

09. december 2018 af Silden0136 - Niveau: B-niveau

Hej

Der er to fysikopgaver, som jeg ikke lige kan finde ud af. Der er også facit til opgaverne. Håber I vil hjælpe. Tak på forhånd.

Opgave 7.6.2

En bil kører på en tør vej med hasstigheden 20 m/s. Bilen bremser med en acceleration på -3,0 m/s^2.

Hvor lang tid går der, inden bilen standser?

Hvor langt kører bilen under nedbremsningen?

Svar: 6,7 s

Svar: 67 m

Opgave 7.6.3

Efter at have bevæget sig 258 m har en bil hastigheden 85 km/h. Bilens konstante acceleration på hele strækningen er 0,78 m/s^2.

Hvad var bilens begyndelseshastighed målt i km/h.

Svar: 45 km/h.

1 m/s svarer til 3,6 km/h.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af mathon

Opgave 7.6.2

En bil kører på en tør vej med hasstigheden 20 m/s. Bilen bremser med en acceleration på -3,0 m/s^2.

Hvor lang tid går der, inden bilen standser?

                \small v=v_0+a\cdot t

                \small t=\frac{v-v_0}{a}=\frac{0-20\; \tfrac{m}{s}}{-3.0\; \tfrac{m}{s^2}}=6.7\; s

                Hvor langt kører bilen under nedbremsningen?

                \small 2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2

                \small \Delta s=\frac{v^2-{v_0}^2}{2\cdot a}

                \small \Delta s=\frac{0^2-\left (20\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot (-3.0\; \tfrac{m}{s^2})}=66.7\; m


Svar #2
09. december 2018 af Silden0136

Tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2018 af mathon

Opgave 7.6.3
                         Der er fejloplysninger i opgaven.

                         En bil kan ikke slutte med en lavere fart end den begynder med efter at have haft en positiv
                         acceleration.


Svar #4
09. december 2018 af Silden0136

Ja, det giver mening. Tak.


Skriv et svar til: 2 fysikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.