Matematik

Planer i rummet

09. december 2018 af hejmedjer1239 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er planer altid uendelige store eller har de en bestemt størrelse? Hvad definere størrelsen?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af mathon

De er uendeligt udbredte, hvis der ikke er restriktioner på koordinaterne til det variable punkt P(x,y,z):

                   \small \small \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OA}+s\cdot \overrightarrow{a}+t\cdot \overrightarrow{b}\qquad s,t\in \mathbb{R}\qquad\overrightarrow{a}\nparallel\overrightarrow{b}


Svar #2
09. december 2018 af hejmedjer1239 (Slettet)

#1

De er uendeligt udbredte, hvis der ikke er restriktioner på koordinaterne til det variable punkt P(x,y,z):

                   \small \small \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OA}+s\cdot \overrightarrow{a}+t\cdot \overrightarrow{b}\qquad s,t\in \mathbb{R}\qquad\overrightarrow{a}\nparallel\overrightarrow{b}

Hvilke restriktioner ville det f.eks. være? (et simpelt eksempel, det andet forstår jeg ikke)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2018 af ringstedLC

Ligesom en opgave i planen (2D) kan være afgrænset til 1. kvadrant el. lign., så kan en plan i rummet også være afgrænset.


Skriv et svar til: Planer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.