Kemi

Mængdeberegning

09. december 2018 af baba123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Nogle der kan gennemskue fremgangsmetoden? Har prøvet mange gange, kan simpelthen ikke komme frem til svaret... 

På forhånd tak. 

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af mathon

Hvad er kriteriet for, at bufferopløsningen er 'færdig'?


Svar #2
09. december 2018 af baba123 (Slettet)

Hva mener du? Det der også står i opgaven er at bufferopløsning's ph er 7,21. Ikke andet er angivet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2018 af mathon

At pH-værdien = 7.21 er opgivet, er kriteriet for at bufferen er 'færdig'.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2018 af mathon

\textup{antal mol}
                       HP{O_4}^{2-}       (0.0025\; L)\cdot \left ( 1\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.0025\; mol

                       H_2P{O_4}^{-}       (\{V\}\; L)\cdot \left ( 0.1\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.1\cdot \{V\}\; mol?

\textup{pufferligning:}
                       pH=pK_s+\log\left ( \frac{0.0025}{0.1\{V\}} \right )

                       10^{pH-pK_s}=\frac{0.0025}{0.1\cdot \{V\}}

                       \{V\}=\frac{0.0025}{0.1\cdot 10^{7.21-7.20}}=0.02443

                       V(KH_2PO_4)=0.02443\; L=24.43\; mL\textup{Der skal tils\ae ttes }V(KH_2PO_4)=0.02443\; L=24.43\; mL\; KH_2PO_4.

                    


Svar #6
10. december 2018 af baba123 (Slettet)

Takker!

Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.