Matematik

monotoni forhold

09. december 2018 af hjælperengitte - Niveau: B-niveau

hvordan finder jeg monotoniforholdende til dette stykke

Vedhæftet fil: monotoni forhold.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af peter lind

Find f'(x) Hvis f'(x)>0 er den voksende hvis f'(x) < 0 er den aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2018 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2018 af AMelev

Standardmetoden: Bestem nulpunkter og fortegn for f '.
Omsæt det til monotoni og lokale ekstrema for f.


Svar #4
09. december 2018 af hjælperengitte

Tak for hurtig hjælp.

Kan jeg bruge nulreglen her?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2018 af oppenede

Du skal få den afledede til det som #2 har skreet, og så sætte tælleren lig 0. Verficer efterfølgende at nævneren ikke er 0 i fundne løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2018 af ringstedLC

Til at finde f'(x) = 0, ja. Men brug istedet at tælleren skal være 0 for at brøken giver 0.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2018 af AMelev

Hvis du med nulreglen mener, hvad der normalt forstås, nemlig at et produkt er 0, netop når en af faktorene er nul, så ja.

f'(x)=\frac{1}{x}-\frac{20}{x^2}=\frac{1}{x}(1-\frac{20}{x})=0\Leftrightarrow \frac{1}{x}=0 \vee 1-\frac{20}{x}=0 


Svar #8
09. december 2018 af hjælperengitte

Tak for svar til jer alle, det er en stor hjælp

Skriv et svar til: monotoni forhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.