Kemi

Bromvand og hex-1-en

11. december 2018 af Ryder - Niveau: B-niveau

Hej derude,

Jeg lavede et forsøg med 1mL hex-1-en og 1mL bromvand. Da jeg tilføjede dem efter hinanden blev væsken lidt gulig, efter den blev rystet blev den helt gennemsigtig.

Hvad kan det skyldes?

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2018 af AngelOneOne

Hej,

Hvis du kommer bromvand i først og 1-hexen i bagefter, vil der dannes to faser på grund af forskellen i massefylde (bromvand=3,119 g/mL - 1-hexen=0,673 g/mL).

Når du blander de to sammen ved at ryste dem, sker der en reaktion, hvor brom bryder dobbeltbindingen i 1-hexen og danner 1,2-dibromhexan (1,2-dibromohexan), der er farveløs. Vandfasen bliver også farveløs hvis du har et overskud af 1-hexen, da alt brom vil bruges til at bryde dobbeltbindingerne.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
12. december 2018 af Ryder

#1

Hej,

Hvis du kommer bromvand i først og 1-hexen i bagefter, vil der dannes to faser på grund af forskellen i massefylde (bromvand=3,119 g/mL - 1-hexen=0,673 g/mL).

Når du blander de to sammen ved at ryste dem, sker der en reaktion, hvor brom bryder dobbeltbindingen i 1-hexen og danner 1,2-dibromhexan (1,2-dibromohexan), der er farveløs. Vandfasen bliver også farveløs hvis du har et overskud af 1-hexen, da alt brom vil bruges til at bryde dobbeltbindingerne.

/Angel

Tusind tak for hjælpen og det hurtige svar


Skriv et svar til: Bromvand og hex-1-en

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.