Matematik

aflæsning af graf

16. december 2018 af maria362 - Niveau: C-niveau

kan nogle hjælpe med denne opgave? (den grønne graf)

Indtegn en tangent til x=0 (ses på billedet at jeg har gjort) og aflæs omtrentligt hastigheden som temperaturen stiger umiddelbart efter, at sodavanden er taget ud af køleskabet. 

er hastigheden 1.8?, eller?

minutter = x-asken

grader = y-aksen

Vedhæftet fil: Billede1.jpg

Svar #1
16. december 2018 af maria362

jeg har tidligere haft en opgave hvor jeg skulle redegør for at hastigheden var 0,99 grader pr. minut 

derfor at jeg spørger om det 1.8 :) 

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2018 af ringstedLC

Ja, fordi:

\begin{align*} a &= 1.8=\frac{\Delta ^{\circ}}{\Delta t}\;,\;x=0 \end{align*}


Svar #3
16. december 2018 af maria362

#2

Ja, fordi:

\begin{align*} a &= 1.8=\frac{\Delta ^{\circ}}{\Delta t}\;,\;x=0 \end{align*}

mange tak for svar, og din tid! :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. december 2018 af AMelev

#0 minutter og tid er enheder

x = tid (målt i minutter) efter sodavanden er taget ud af køleskabet 
y = temperatur (målt i ºC)

Hastigheden af temperaturstigningen til tidspunktet x = 0 er 1.8 ºC/min.


Skriv et svar til: aflæsning af graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.