Matematik

Statistik

17. december 2018 af holaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder fast i det her spørgsmål, og vil sætte stor pris på hjælp til hvordan det skal løses! 

Spørgsmål 1: "Test om den forventede ja - andel er 0,5, og undersøg om standardafvigelsen på ja - andelen er 0,04". 

Jeg har vedhæftet et datasæt, hvor observationerne for "ja - andel" er nedskrevet. 

Tak på forhånd! 

Vedhæftet fil: Datasæt excel.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2018 af swpply (Slettet)

Find et leddig/fri celle i dit excel regneark og skriv

                                                           \texttt{= AVERAGE(F2:F99)}

for at bestemme midelværdien af ja-andelen og

                                                              \texttt{= STDEV(F2:F99)}

for at bestemme standardafvigelsen af ja-andelen.


Svar #2
17. december 2018 af holaaa (Slettet)

men skal jeg ikke vise det ved en test? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2018 af swpply (Slettet)

Test og undersøg bruges synonymt i dette spørgsmål.


Svar #4
17. december 2018 af holaaa (Slettet)

Er nu ret sikker på at det skal testes her. Ellers virker spørgsmålet lidt for "nemt" :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2018 af swpply (Slettet)

Jeg finder (på baggrund af din data) at den gennemsnitlige ja-andel i en enkelt kommune er 0.46 og at standardafvigelsen derpå er 0.06


Svar #6
17. december 2018 af holaaa (Slettet)

Er det middelværdien og standardafvigelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2018 af swpply (Slettet)

Ved at gøre som jeg beskrev i #1


Svar #8
17. december 2018 af holaaa (Slettet)

Kunne det tænkes at jeg skulle bruge binomialfordelingen hvis jeg skulle teste? og så se om p = 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. december 2018 af swpply (Slettet)

Nej, binomialfordelingen er en diskret fordeling.


Svar #10
17. december 2018 af holaaa (Slettet)

hvilken fordeling ville så give mening at bruge hvis man skulle teste?


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. december 2018 af swpply (Slettet)

Med alt sandsynlighed vil det være en normalfordeling/Gauss-fordeling.


Svar #12
17. december 2018 af holaaa (Slettet)

Hvordan lyder formlen hvis man ønsker at teste en sandsynlighed der er normalfordelt? synes jeg finder mange forskellige forslag 


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. december 2018 af swpply (Slettet)

Sandsynlighed tæthedsfunktion for en normalfordelt variable er

                                                        p(x) = \frac{1}{\sqrt{2\pi\sigma^2}}e^{-\frac{(x-\mu)^2}{2\sigma^2}}

hvor μ er middelværdien og σ2 er variansen.


Svar #14
17. december 2018 af holaaa (Slettet)

Tusind tak! 

Det måske et dumt spørgsmål, men hvad er x i formlen?


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.