Matematik

Det haster rente regning

17. december 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

b) Jens Peter sparer op til en cykel, som koster 5335 kr. Hvor lang tid skal han spare op?

termin er ukendt derfor  bruger formelen . 

c) Jens Peters fætter Aksel sparer op til den samme cykel, men han får 7,5% i rente pr. år på sin
opsparing. Hvor lang tid tager det for Aksel at spare op til cyklen, når han også indbetaler 200 kr. pr.
måned?

jeg bare lidt i tivl om formler man benytter


Svar #2
17. december 2018 af hannah9 (Slettet)

i opgave  b bruger jeg formel en for b= et eller andet ? er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2018 af peter lind

Der er simpelthen for lidt oplysninger til at jeg kan svare på det


Svar #4
17. december 2018 af hannah9 (Slettet)

har lige vedhæfte hvad jeg lavet indtil videre

Vedhæftet fil:her op.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2018 af peter lind

Hvis terminen ikke kendes, kan jeg ikke se du kan regne på det. Du kan enten angive formlen med r som retefod eller du kan antage at renten er 0. Det er den faktisk i banken i dag


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2018 af AMelev

a) Du har ikke skrevet formlen rigtigt (b mangler og An = står i tælleren), men du indsætter i den rigtige.

b) Hvis det er den samme annuitetsopsparing, der bare skal fortsættes, til der er nok til cyklen, skal du løse ligningen A_n=5335\Leftrightarrow 200\cdot \frac{1.002^n-1}{0.002}=5335mht. n.

c) Som b), men med r = 0.075.
Hvis jeg var Jens Peter, så ville jeg skynde mig at skifte til Aksels bank :).


Skriv et svar til: Det haster rente regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.