Matematik

på figuren ses en skitse af grafewn for en ekspotienel voksende funktion grafen går gennem punkterne P(1,6) og Q(3,34 bestem tallene a og b

18. december 2018 af messiergrim2942 (Slettet) - Niveau: C-niveau

på figuren ses en skitse af grafewn for en ekspotienel voksende funktion f(X)=b*a^x.

Grafen går gennem punkterne P(1,6) og Q(3,24)

______________________________________________________________________

Bestem tallene a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2018 af peter lind

Indsæt de givne værdier i funktionen. så får du to ligninger med to ubekendte. Dividerer du de to ligninger med hinanden går b ud

Det første punkt indsat giver f(1) = 6 = b*a6


Svar #2
18. december 2018 af messiergrim2942 (Slettet)

er b ikke 

6/(2.3)^x1


Svar #3
18. december 2018 af messiergrim2942 (Slettet)

og a

a=3-1√34/6=2.3

er det ikke sån?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2018 af peter lind

Nej gå langsomt frem og følg ellers #1


Svar #5
18. december 2018 af messiergrim2942 (Slettet)

min lærer har lært mig noget andet 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2018 af peter lind

Hvad har han lært dig ?


Svar #7
18. december 2018 af messiergrim2942 (Slettet)

fik a til 2 

og b til 3


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. december 2018 af AMelev

Han/hun har måske benyttet formlerne til beregning af a og b
Du har fået et link til formelsamlingen i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1870492#1870505 #1.
Brug den! s. 15 (84) & (85).


Skriv et svar til: på figuren ses en skitse af grafewn for en ekspotienel voksende funktion grafen går gennem punkterne P(1,6) og Q(3,34 bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.