Matematik

indfør en passende variable

18. december 2018 af messiergrim2942 (Slettet) - Niveau: C-niveau

peter har vundet 25000kr i lotto. istedet fir at bruge pengene indsætter han gevinsten på sin konto hvor han får 4.5% rente pr. år. 

indfør en passende variable og opstil en model.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2018 af AMelev

Fremskrivningsformlen.
Se Formelsamling- Matematik-C s. 5 (4)


Svar #2
18. december 2018 af messiergrim2942 (Slettet)

f(x)=25000*(1+4.5/100)^x

er det rigtigt?


Svar #3
18. december 2018 af messiergrim2942 (Slettet)

det giver 1.045


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2018 af AMelev

#2 Ja, det er nok rigtigt, men det kommer an på, hvad variablene x og f(x) står for. Det skal du skal angive, 

#3 Hvad giver 1.045? Hvis det er 1 + 4.5%, så ja.


Svar #5
18. december 2018 af messiergrim2942 (Slettet)

hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2018 af AMelev

Hvad hvad?


Svar #7
18. december 2018 af messiergrim2942 (Slettet)

hvad ska jeg så skrive istedet for fx?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. december 2018 af mathon

                          

                        \small f(n)=25000\cdot 1.045^n\qquad \textup{n er antal terminer efter kapitaloverf\o rslen.}


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2018 af AMelev

#7 Du skal ikke skrive noget i stedet for f(x), men du skal fortælle, hvad variablen x angiver og hvad variablen f(x) angiver.
Det er jo ikke ligegyldigt, om det er antal dage til jul, vægten af julegaver, prisen for appelsiner eller ......

Du kan godt bruge n i stedet for x, som foreslået i #8 - det er ligegyldigt, men du skal stadig angive, hvad f(n) eller f(x) angiver.

Hvis du gjorde dig den ulejlighed at downloade formelsamlingen og se på den anviste formel (se #1), så er variablenes betydning angivet der. Du skal gøre tilsvarende - også når du kalder dem noget andet.


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. december 2018 af mathon

               \small \small f(n)=25000\cdot 1.045^n\qquad \textup{n er antal terminer efter kapitaloverf\o rslen}
                                                            \small \textup{f(n) er indsat kapital + tilskrevne renter i kr efter n terminer}


Skriv et svar til: indfør en passende variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.