Matematik

Kan denne gåde løses matematisk?

19. december 2018 af Tinkatut (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle I kloge hoveder. 

Har fået denne gåde - nogen der kan hjælpe?

Marie er 44 år. Hun er dobbelt så gammel som Anna var, da Marie var lige så gammel som Anna er nu. Hvor gammel er Anna?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

A: Annas nuværende alder

Ud fra teksten kan vi læse at:

22 = A - x

hvor

x: Antal år siden Marie var A år gammel

Så har vi desuden at

44 - x = A

Hvis vi isolerer x og indsætter i den første ligning, får vi

22 = A - ( 44 - A)  <=>

A = 33 år


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2018 af 123434 (Slettet)

Genialt!

Skriv et svar til: Kan denne gåde løses matematisk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.