Matematik

2x2 tabel

20. december 2018 af wdjlak - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg har følgende tabel.

Skærmbillede 2018-12-20 kl. 02.54.03.png

Hvor jeg skal svare på dette spørgsmål:
Hvad er risikoen for lav fødselsvægts såfremt mor’en ryger under graviditeten?
- Her ved jeg at svaret er: p1=30/74=0.405 =40.5% 

Mit spørgsmål er hvorfor deler man med 74? og ikke 59 istedet?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2018 af SådanDa

Kig helt ude til højre. Du kan se at der var 74 mødre i undersøgelsen som røg. Ud af disse 74 ryger-mødre oplevede 30 en lav fødselsvægt. Det vil altså sige at 30/74=40,5% af mødrene som røg oplevede en lav fødselsvægt.


Svar #2
20. december 2018 af wdjlak

Tusinde tak for svaret, men under de 74 møde indgår møde uden risiko for lav fødselvægt også. Hvorfor må mødre, der ikke ryger under graviditeten så ikke også være i blandt - hvorfor kan man ikke tage 59?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. december 2018 af SådanDa

Det er fordi at det fremgår af spørgsmålet at vi kun rygere. "Hvad er risikoen for lav fødselsvægts såfremt mor’en ryger under graviditeten?"  Altså kigger vi kun på gruppen af rygere. 

Vi kunne have kigget på andre grupper, f.eks. gruppen af mødre som oplevede lav fødselsvægt. Så kunne vi sige at 30/59=50,8% af mødrene som oplevede lav fødselsvægt var rygere, men det er jo et andet spørgsmål!


Svar #4
20. december 2018 af wdjlak

Mange tak endnu en gang. Ved du om denne tabel opstillet korrekt?

Skærmbillede 2018-12-20 kl. 13.34.02.png


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. december 2018 af SådanDa

Du mangler vist at rette nogle "Total" til, 130 og 189 er vist stadig tallene fra før?


Svar #6
20. december 2018 af wdjlak

Hov ja ups. Ser det rigtigt ud nu? Kan du hjælpe mig med de to sidste opgaver også?

Skærmbillede 2018-12-20 kl. 13.49.41.png


Skriv et svar til: 2x2 tabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.