Matematik

Jeg kan ikke huske hvordan man regne det ud

21. december 2018 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

I en bank oprettes en annuitetsopsparing, hvor der indsættes 2000 kr. en gang om året i alt 14 gange. 

Hvis der med den samme procentvise rente (9%) efter de 14 indbetalinger skal stå 62.185,86 kr. på kontoen, hvor meget skal der så indbetales hvert år? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2018 af mathon

                           \small y\cdot \frac{1.09^{14}-1}{0.09}=A_{14}

                           \small y=A_{14}\cdot \frac{0.09}{1.09^{14}-1}

                           \small y=62185.86\cdot \frac{0.09}{1.09^{14}-1}


Svar #2
21. december 2018 af Danmark2018

Kan det så passe at man skal betale 2390 kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2018 af mathon

       Ja.


Skriv et svar til: Jeg kan ikke huske hvordan man regne det ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.