Matematik

Matematisk gåde - for hyggens skyld :)

22. december 2018 af hejjjjjjjjjj09 - Niveau: 7. klasse

Jeg fik inden ferien følgende gåde af min matematiklærer:

Du har 2 lunter. 

Du ved at det tager 60 minutter for både den 1. og den 2. at brænde. 

De brænder IKKE regelmæssigt. 

Hvordan kan du ved brug af de to lunter finde ud af hvornår der er gået 45 minutter? 


Svar #1
22. december 2018 af hejjjjjjjjjj09

Skulle nok have skrevet reb i stedet for lunter... der er jo ikke nogen bombe for enden af "lunten" 


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. december 2018 af swpply (Slettet)

Hint 1:   Hvis du sætter ild til begge ender på det første reb på samme tid, hvor længe bruger det første reb da om at brænde op?

Hint 2:   Samtid med at du tænder begge ender på det første reb, tender du også den ene af enderne på det andet reb. Når det første reb så er brændt tender du den sidste ende på det andet reb.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2018 af Soeffi


Svar #4
22. december 2018 af hejjjjjjjjjj09

ja... jeg løste den sammen med min onkel her i morges haha men tak for hjælpen!!!!


Brugbart svar (2)

Svar #5
22. december 2018 af ringstedLC

Da nu nogen ikke engang kan vente til det bliver Juleaften, eller hvis man ikke lige har en onkel i nærheden...

\begin{align*} l\ae ngde&:l\;,\;fart\;(gnm.{-snit}):v\;,\;tid:60 \\ v = \frac{l}{t}\Leftrightarrow t &= \frac{l}{v}\Updownarrow\;,\; \approx\;at\;br\ae nde\;et\;reb\;fra\;den\;ene\;ende. \\ 2v = \frac{2l}{t}\Leftrightarrow t &= \frac{2l}{2v}\Updownarrow \\ 0.5t &= \frac{l}{2v}\;,\; \approx\;at\;br\ae nde\;reb_1\;fra\;begge\;ender. \\ 0.5t &= \frac{0.5l}{v}\;,\; \approx\;at\;br\ae nde\;den\;ene\;halvdel\;af\;reb_2\;fra\;den\;ene\;ende. \\ 0.5\cdot 0.5t &= \frac{0.5l}{2v}\;,\; \approx\;at\;br\ae nde\;den\;anden\;halvdel\;af\;reb_2\;fra\;begge\;ender. \\ 45 &= 30+15 \\ &= 0.5t+0.5\cdot 0.5t = 0.75t \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Matematisk gåde - for hyggens skyld :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.