Matematik

Opgave uden hjælpemidler

02. januar 2019 af xanax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal regne stamfunktionen til f, der går gennempunktet (0,4)

f(x)=sin(x)

Jeg ved at stamfunktionen til sin(x) = -cos(x)+k, men herfra er jeg ikke klar over hvad man skal.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2019 af JulieW99

Jeg mener du skal sætte punktet ind i din fundne stamfunktion, og derefter isolere k for at bestemme denne.

Altså får du: 4=-cos(0)+k

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2019 af anonym000

#0

Jeg skal regne stamfunktionen til f, der går gennempunktet (0,4)

f(x)=sin(x)

Jeg ved at stamfunktionen til sin(x) = -cos(x)+k, men herfra er jeg ikke klar over hvad man skal.

Du starter med at integrere

 F(x) = \int f dx = \int sin(x) dx = -cos(x) + k

Derefter finder du integrationskonstanten k ved at indsætte punktet i ligningen.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2019 af swpply (Slettet)

                                               \begin{align*} F(x) &= F(0) + \int_0^x f(t)\,dt \\ &= 4 + \int_0^x\sin(t)\,dt \\ &= 4 + \big[-\cos(t)\big]_0^x \\ &= 4 -\cos(x) + \cos(0) \\ &= 5 - \cos(x) \end{align*}


Skriv et svar til: Opgave uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.