Matematik

Funktioner

03. januar 2019 af lærlektien - Niveau: C-niveau

Gør rede for hvad en funktion er,

altså hvad menes der præsist, hva skal jeg fortælle.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2019 af JulieW99

Det der står: hvad en funktion er. Du har på et tidspunkt mødt en definition for funktioner, i din matematikundervisning.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2019 af Sveppalyf

Definitionen må være noget i retning af:

Funktion

En regel eller forskrift som til ethvert element x i en mængde (kaldt definitionsmængden) entydigt knytter et element y i en anden mængde (kaldt værdimængden). Kaldes funktionen f, så skriver man y = f(x).

Det er vigtigt at du husker at der står "entydigt". Hvis du har en regel der knytter flere forskellige værdier til et givent element, så vil det ikke være en funktion. En funktion tildeler netop én værdi til det som du tager funktionen af.

Så kan du komme med nogle eksempler:

f(x) = x2

Dette er en funktion med definitionsmængden de reelle tal og værdimængden de ikke-negative reelle tal. Det er en funktion da den tildeler netop én værdi til ethvert element i definitonsmængden. f(2) bliver for eksempel tildelt værdien 4 (og kun værdien 4), f(0) bliver tildelt værdien 0 (og kun værdien 0) osv.


Svar #3
03. januar 2019 af lærlektien

JulieW99, din svar er da virkelig ubrugelig, hvis du bare skal kommenterer sådan...så venligst undlad det fremover...du er ikke til hjælp!


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.