Kemi

Mængdeberegning

04. januar 2019 af Nejmansedighi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til denne opgave. Jeg har givet mit bud på opgaven, tak på forhånd. 

Opgavebeskrivelsen: 

Opgave 2

a) Bestem den molare masse (M) for CaCl2 (kaliumklorid).

Mit bud til hvordan jeg løser den: Massen af Ca=40,078 + massen af Cl2=35.45*2=70.9. Dermed har vi fundet massen af kalimklorid. For at udnytte mængdeberegningsmetoden (mågen over bjerget): M=m/n. Her går jeg så i stå.

b) Volumen (V) er 250 ml. Koncentrationen (c) er 0.4M. Bestem massen (m). Brug også resultatet for M fra opgave 2 a). 

Mit bud til hvordan jeg løser den: Her skal man bruge c*v=n og så kan man dermed beregne massen (m)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2019 af AngelOneOne

Hej,

For det første.. Det er calciumchlorid, ikke kaliumchlorid.

I opgve 2b, får du at vide, at den molære koncentration er 0,4 M, dvs at der i en L er 0,4 mol CaCl2 hvilket svarer til mw · c = 110,98 g/mol · 0,4 mol/L = 44,392 g/L CaCl2. Du ved også at du har 250 mL, altså 1/4 L (0,250 L), så massen af CaCl2 må derfor også være 1/4: 44,392 g/L · 0,250 L = 11,1 g CaCl2

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2019 af mathon

a)  

              \small M_{CaCl_2}=SU\! M\left ( \{1,2\}*\{40.078,35.453\} \right )\; \tfrac{g}{mol}=110.984\; \tfrac{g}{mol}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2019 af mathon

b)

              \small \small m_{CaCl_2}=V\cdot c\cdot M=\left (0.250\; L \right )\cdot \left (0.4\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left (110.984\; \tfrac{g}{mol} \right )


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.