Kemi

Titrering

05. januar 2019 af Nejmansedighi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har fået til opgave at, ud fra en Kobber(ll)Nitrat, finde ud af hvor meget fast stof der skal afvejes, når der skal bruges en kvart liter opløsning af saltet med en koncentration på 0,4M.

Jeg ligger på bare bund lige nu og håber derfor at få en hjælpende hånd. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2019 af Heptan

Der skal bruges c = 0,4 M. Lad os beregne stofmængden:

n = cV = 0,4 mol/L * 0,250 L = 0,1 mol

Nu beregnes massen af 0,1 mol kobber(II)nitrat. Ved opslag fås at molarmassen er 187,56 g/mol.

m = nM = 0,1 mol * 187,56 g/mol = 18,756 g


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.