Fysik

hjælp til opgave

05. januar 2019 af rikke0227 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har lidt problemer med en opgave. Jeg får infomeret at to bilder støder sammen og herefter får man infomeret:

1) Den første bils masse (200 kg) og hastighed (35 km/t)

2) Den anden bils masse (245 kg) og hastighed (50 km/t)

Det vil sige at man skal man finde frem til den samlede tab i kinetisk energi ved sammenstødet. Jeg har set på nogle forkskellige formler, men er usikker på hvilken man skal bruge. Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2019 af JulieW99

Start med at skrive det op, du har. På den måde har folk herinde en chance for at korrigere hvor det går galt, eller lede dig videre fra det rigtige sted. :)

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Er der givet noget i opgaven om at bilerne "hænger sammen" efter sammenstødet og fortsætter bevægelsen som en samlet masse?


Svar #3
05. januar 2019 af rikke0227 (Slettet)

Ja, der står faktisk at bilerne hænger sammen efter sammenstødet og har en fælles-fart på 40 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2019 af mathon

\small \{35,-50\}\tfrac{km}{h}=\left\{\frac{35}{3.6},-\frac{50}{3.6}\right\}\; \tfrac{m}{s}

          \small \begin{array}{lrclcr} 1)&\Delta E_{kin}&=&\tfrac{1}{2}\cdot (200\; \textup{kg})\cdot \left ( \tfrac{35}{3.6} \;\tfrac{m}{s} \right )^2&=&9.452{,}16\; J \\\\ 2)&\Delta E_{kin}&=&\tfrac{1}{2}\cdot (245\; \textup{kg})\cdot \left ( -\tfrac{50}{3.6} \;\tfrac{m}{s} \right )^2&=&\underline{23.630{,}40\; J}\\\\ \textup{samlet \ae ndring i kinetisk energi:}&&&&=&33.082{,}56\; J \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Ekin,før = ½*m1*v12 + ½*m2*v22

Ekin,efter = ½*(m1 + m2) * vfælles2

Tab i kinetisk energi:

Ekin,før - Ekin,efter = ½*m1*v12 + ½*m2*v22 - ½*(m1 + m2)*vfælles2

Ekin,før - Ekin,efter = ½*200kg*(35/3,6 m/s)2 + ½*245kg*(50/3,6 m/s)2 - ½*(200kg + 245kg)*(40/3,6 m/s)2 = 5,6 kJ


Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.