Matematik

Udtrykket (af)

06. januar 2019 af Jens234567 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har lige fået en lavet en prøve, men er ikke helt sikker på hvad udtrykket (af) betyder

Eks. 1/6 af 66.

Nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2019 af JulieW99

Det betyder en sjettedel af 66. Dvs, det du får, hvis du dividerer 66 med 6.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2019 af StoreNord

Man \; kan \; ogsaa \; sige, \;at \;man \;kan \;finde \;\frac{1}{6} \;ved \;at \;beregne \;\frac{1}{6}\cdot 66


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2019 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du tager 1/6 af noget, betyder det, at du deler det op i 6 lige store dele og tager den ene af de seks dele.

Tilsvarende: Hvis du tager 5/6 af noget, betyder det, at du deler det op i 6 lige store dele og tager 5 af de seks dele.


Skriv et svar til: Udtrykket (af)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.