Matematik

9 klasses opgave - renter

07. januar 2019 af Aleynaa - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg sidder og hjælper min fætter med en opgave i emnet renter. Vi har svært ved at lave opgave 4. Opgaven er vedhæftet. nogle som kan hjælpe med opgave 4?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2019 af Pyrros

Hvad er I i tvivl om? Kapitalen er jo det beløb som forrentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2019 af SuneChr

En kapital på k forrentes med rentefoden r ved hver rentetilskrivning.
Første gang rentetilskrivningen sker, er n = 1 , og der indestår  (k + rk) = k(1 + r) .
Anden gang rentetilskrivningen sker, skal hele kapitalen fra foregående gang forrentes igen, hvorefter der nu står  k(1 + r)(1 + r) = k(1 + r)2 ,  For hver rentetilskrivning skal den foregående forrentede kapital multipliceres med (1 + r) . Gør vi det netop n gange, fås den kendte formel for sammensat rente  kn = k0(1 + r)n


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2019 af AMelev


Skriv et svar til: 9 klasses opgave - renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.