Matematik

hjælp til kvadratrod

08. januar 2019 af Klaus17 - Niveau: C-niveau

Hej 

jeg har fået en aflevering for, hvor b.la. kvadratrod opstår. 

har denne opgave for hvor der står: 

x^2*√x

hvordan kan den beregnes? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2019 af mathon

          \small \textup{basisviden:}\quad\sqrt{x}=x^{\frac{1}{2}}\qquad\textup{fra }     

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1873146#1873153   

          \small \small \small x^2\cdot x^{\frac{1}{2}}=x^{2+\frac{1}{2}}=x^{\frac{4}{2}+\frac{1}{2}}=x^{\frac{5}{2}}=x^{2.5}


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2019 af swpply (Slettet)

Denne opgave er praktisk talt identisk med din tideligere opgave (link).


Svar #3
08. januar 2019 af Klaus17

jaer jeg prøvede at bruge din metode ved at gøre det samme men synes det så forkert ud. men kan se fejlen nu. tusind tak for hjælpen ;) 


Skriv et svar til: hjælp til kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.