Kemi

fortydning

09. januar 2019 af mariarasmussen96 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

hvordan regner man det her ud?

hvis 50% (w/v) NaCI ønskes fortyndet til 100 mM med vand, skal der anvendes 1 del 50 % NaCl-opløsning og ..... dele vand.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2019 af mathon

hvis 50% (w/v) NaCI ønskes fortyndet til 100 mM med vand, skal der anvendes 1 del 50 % NaCl-opløsning og 84.55 dele vand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2019 af mathon

 50% (w/v) NaCI
                                \small \frac{50\; g}{100\; mL}=\frac{500\; g}{1\; L}=\frac{\tfrac{500\; g}{58.443\; \tfrac{g}{mol}}}{1\; L}=8.555\; M

Der tilsættes x L vand til 1 L 50%(w/v)

                                \small \frac{8.555\; mol}{(1+x)L}=0.1\; \tfrac{mol}{L}

uden enheder:
                                 \small 1+x=\frac{8.555}{0.1}=85.55

                                 \small x=85.55-1

                                 \small x=84.55


Svar #3
09. januar 2019 af mariarasmussen96 (Slettet)

det giver mening nu, jeg havde overset det med at trække en fra. tusinde tak


Skriv et svar til: fortydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.