Matematik

Ligninger

10. januar 2019 af MetteN80 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har problemer med følgende to opgaver:

Opgave 1)

Hvis jeg giver 7 cent til hver af tiggerne uden for døren, vil jeg have 2 cent tilbage til mig selv. Jeg mangler 32 cent for at kunne give tiggerne 9 cent hver.
Hvor mange tiggere er der og hvor mange cent har jeg?

Jeg ved at jeg skal sætte x-> antal tiggere og y-> antal cent

og kan komme frem til at jeg skal bruge to ligninger med to ubekendte:

7*x + ?? = ??

9*x + ?? = ??

Men kan ikke gennemskue hvordan jeg skal klare det resten ovenover?

Opgave 2)

Tre mænd fandt en pung indeholdende 23 dinarer. Den første mand sagde til den anden: Hvis jeg tager denne pung, har jeg dobbelt så mange penge som du har. Den anden mand sagde til den tredje: Hvis jeg tager denne pung, vil jeg have tre gange så mange penge som du har. Den tredje mand sagde til den første: hvis jeg tager denne pung, vil jeg have fire gange så meget som du har.

Skal jeg bruge hjælp til at starte.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2019 af PeterValberg

Hvis y er det antal cents, du har til rådighed og x er antal tiggere,
så kan du opstille disse ligninger:

y = 7x + 2
y = 9x - 32

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2019 af AMelev

Opg. 1
Når du giver 7 cent til hver af de x tiggere har du 2 tilbage, så i alt har du 7x + 2 = y
Hvis du får yderligere 32, så har du 9 til hver, så 9x = y + 32.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2019 af AMelev

Opg. 2
A: x dinarer
B: y dinarer
C: z dinarer

A siger til B: x + 23 = 2y
B siger til C: y + 23 = 3z
C siger til A: z + 23 = 4x


Svar #4
10. januar 2019 af MetteN80 (Slettet)

1000 tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.