Kemi

koncentrationen af H₃O⁺

12. januar 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hvordan griber jeg den her opgave an?

Hvad er koncentrationen af H3O? i en vandig opløsning med en koncentration af OH? på 1,4·10?7 M?

PÅ forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2019 af AngelOneOne

Hej,

Koncentrationen af [H3O+] · [OH-] giver altid 1,0 · 10-14.

Når du ved det, kan du nemt finde [H3O+] ud fra [OH-]:

[H3O+] = 1,0 · 10-14 / [OH-] ⇒ 1,0 · 10-14 / 1,4 · 10-7 = 7,1 · 10-8 M

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
13. januar 2019 af Lara45

# Tak. Hvad med hvis man skal regne OH? Er der så en huskeregel for det?

Fx hvordan regner jeg OH ud i de her to opgaver?

a) Hvis [H3O?] er 3,5·10?³ M, så er [OH?] ____ .

b) Hvis [H?] i en vandprøve er 1·10?4 M, så er [OH?]

På forhånd tak 


Svar #3
13. januar 2019 af Lara45

Er der måske andre der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. januar 2019 af AngelOneOne

Hej,

Det er jo samme formel du skal bruge.. Du skal bare isolere [OH-] i stedet...

[H3O+] · [OH-] = 1,0 · 10-14 ⇒ [OH-] = 1,0 · 10-14 / [H3O+]

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #5
13. januar 2019 af Lara45

#4 Tusind tak


Svar #6
13. januar 2019 af Lara45

#4 Jeg er bare lidt i tvivl med denne opgave

Hvis [H^+] i en vandprøve er 1·10?4 M, så er [OH?]

Altså hvad gør man hvis der står H^+?


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. januar 2019 af AngelOneOne

Hej,

[H+] er det samme som [H3O+] fordi den ekstra proton (H+) binder sig elektrisk til vand. Derfor giver begge disse 1,0 · 10-14

[H+] · [OH-] og [H3O+] · [OH-]

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: koncentrationen af H₃O⁺

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.