Matematik

Reducer

14. januar 2019 af KennethLarsens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder lidt fast i en reducerings opgave som jeg håber i kan hjælpe med.

T^2-K^2+(T+K)^2-2KT

Jeg er super dårlig til at finde ud af hvordan parantesen lige løses. Men en generel guide igennem reducering ville være lækkert!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2019 af PeterValberg

Vedr. parentesen

(a+b)^2=(a+b)\cdot(a+b)=a^2+b^2+2ab

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2019 af mathon

               \small T^2-K^2+\left (T+K \right )^2-2KT

her beregnes 
                     \small \left (T+K \right )^2=T^2+2{\color{Red} TK}+K^2=T^2+2{\color{Red} KT}+K^2

hvoraf
               \small \small T^2-K^2+\left (T+K \right )^2-2KT=T^2-K^2+{\color{Blue} T^2+2KT+K^2}-2KT=2T^2


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.