Fysik

HJÆLP AKUT FRISTEN ER TIL IMORGEN AFTEN PLEASE

15. januar 2019 af duckybro (Slettet) - Niveau: B-niveau

Genopfriskning af Varme og opsamling p°a lineær bevægelse

Hej jeg ville meget gerne have svar på alle de her samt formler inkl. tak!

Genopfriskning af Varme og opsamling p°a lineær bevægelse

1. Kaffemaskine En kaffemaskine er p°atrykt en effekt p°a 2100 W. Hvor meget forbruger maskinen p°a de fem minutter det tager at brygge otte kopper kaffe?

2. Gryde En 2,00 kg tung gryde har en specifik varmekapacitet p°a 812 J kg·K . N°ar gryden er blevet tilført 25 kJ varme, hvor meget er temperaturen s°a steget?

3. Gryderet Boris har kogt en gryderet. Gryderetten har samme specifikke vamrekapacitet som vand og dens masse er 2,30 kg. Hvor meget energi skal afgives til omgivelserne, for madens temperatur kan falde fra 370 K til 338 K, hvor han synes det er behageligt at spise den.

4. Mursten Teglmursten har en specifik varmekapacitet p°a 840 J kg·K . En given mursten p°a 2,35 kg. Hvor meget energi skal det til for at varme stenen op fra 290 K til 312 K?

5. Vand og sprit Dmitri har lavet en blanding af vand og ethano. Han har blandet 315,6 g ethanol med 600 g vand. Han giver blandingen til sin ven Boris, der vil bruge den som køling til sin PC. Hvad bliver temperaturstigningen af blandingen, hvis Boris’ CPU tilfører blandingen 100 kJ varme? (Boris’ system er lukket, s°a der sker ikke nogen fordampning)

6. Polerne smelter Hvis der skal bruges 1825 GJ varme for at smelte en klump is, hvor stor er isklumpens masse?

7. Stormen 1999 Under stormen i 1999 var der mange tagsten der blæste ned. En tagsten faldt fra 18 m ned og ramte en bil. Hvad var farten lige inden stenen ramte bilen 8. Flugten fra Kirke Eskilstrup Adam vil væk fra Kirke Eskilstrup og det kan kun g°a for langsomt. Han hopper derfor ind i sin Fiat Panda, men da der er kommet en ny stærekasse p°a hovedgaden kører han pænt til han rammer byskiltet. Han har derfor en startfart p°a 50 kmh. En Fiat Panda har en accelleration fra 0 til 100 kmh p°a 14,2 s.

(a) Hvor langt væk fra Kirke Eskilstrup er Adam efter at have accellereret for fuld pedal i 8 sekunder?

(b) Adam kigger nu ned p°a speedometret, hvor hurtigt kører Adam 8 sekunder efter han kom ud af Kirke Eskilstrup?

(c) Adam kommer frem til Gyrstinge, hvor han har nogle venner. Sammen med sine venner kører Adam markræs. I sin markræser accellerer Adam med konstant accelleration p°a 8 m s 2 . Hans startfart er 12 kmh og slutfarten er 48 kmh. Hvor lang afstand har Adam tilbagelagt?

Håber i vil hjælpe mig hurtigst mulig fristen er imorgen aften altså onsdag aften 16-01-2019


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2019 af Moderatoren

Hvad har du problemer med, når du skal svare på dem?


Svar #2
16. januar 2019 af duckybro (Slettet)

Forstår ingen af dem RIP


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2019 af Moderatoren

Man skulle kunne formode, at opgavene hænger sammen med det, som I har arbejdet med i timerne. Prøv at kigge i dine noter og/eller i din lærebog. 

Når du har gjort det, så kan du sikkert begynde at svare på spørgsmålene. Hvis du er helt lost, så skal du nok tage en snak med din underviser.

Hvis du ikke er helt lost, men kan svare på nogle af spørgsmålene, så gør det. Hvis du er i tvivl om noget, så kan du skrive i denne tråd.


Svar #4
16. januar 2019 af duckybro (Slettet)

Ja, men jeg har kigget i mine noter, hvis du kunne hjælpe med opg. 4+7 og 8 + a, b og c, så ville det være godt. Kan ikke snakke med min undervisere pga. jeg skal aflevere idag kl. 15:23 har jeg fundet ud af og jeg har ikke min fysik lærer idag, så jeg det ville være dejligt, hvis du kunne hjælpe med opg. +47 + 8 + a+ b +c.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2019 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #6
16. januar 2019 af duckybro (Slettet)

Af opg. 4 forstår ikke noget, men i opg. 7 skal jeg bare have formlen til, at bergene hastigheden ud. Og af opg. 8 ved jeg slet ikke noget om


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. januar 2019 af janhaa

spm: Mursten Teglmursten har en specifik varmekapacitet p°a 840 J kg·K . En given mursten p°a 2,35 kg. Hvor meget energi skal det til for at varme stenen op fra 290 K til 312 K?

svar:

C = E /(m*delta T)

E = C*m*delta T = 840*2,35*22 (J) = 43,43 (kJ)


Svar #8
16. januar 2019 af duckybro (Slettet)

Tak skal du have kan du også sende til opg. 7 + 8 a+b+c?


Skriv et svar til: HJÆLP AKUT FRISTEN ER TIL IMORGEN AFTEN PLEASE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.