Matematik

Bestem en ligning for tangenten

15. januar 2019 af Thegrea (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med opgave c) i den vedhæftede fil

Vedhæftet fil: Opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2019 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor.

Se s. 24 Figur & (130)


Svar #3
15. januar 2019 af Thegrea (Slettet)

så langt er jeg med. jeg har også brugt den til andre opgaver i samme aflevering, men jeg er meget i tvivl om hvordan den skal bruges her


Svar #4
15. januar 2019 af Thegrea (Slettet)

jeg kan godt finde tangenten det er bare konstanterne jeg ikke kan komme frem til


Svar #5
15. januar 2019 af Thegrea (Slettet)

jeg løser opgaverne i maple, så hvis du kender et godt trick til at løse dem nemt må du meget gerne skrive det


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. januar 2019 af ringstedLC

Redigeret!

c) Sæt P ind i tangentligningen og differentier g:

\begin{align*} P: \left ( 1,f(1) \right )&=\left ( 1,g(1) \right ) \\ g'(x) &= -2x+b \\ f'(1) &= g'(1)=-2\cdot 1+b\Downarrow \\ b&=\:? \\ f(1)&=g(1)=-1^2+b\cdot 1+c \\ c&=\;? \end{align*}


Svar #7
15. januar 2019 af Thegrea (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.