Matematik

Hjælp til sandsynlighed

16. januar 2019 af glife (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at besvare disse spørgsmål? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2019 af AMelev

Der er en notationsfejl i 1. linje. Der skulle stå xi stedet for ui begge steder. 

X er en stokastisk variabel, som tildeler hvert udfald ui i udfaldsrummet en talværdi x. 
Vm(X) = {x1, x2, ... ,  xn}. Forskellige u kan godt have samme stokastiske værdi.

f(xi)  = P(X = xi) er frekvensen af/sandsynligheden for den stokastiske værdi xi , dvs. summen af sandsynlighederne for alle de udfald, som har den stokastiske værdi xi. Det er den, der her kaldes punktsandsynligheden.
Grafisk afbildes punktsandsynligheden med et pindediagram.

F(xi)  = P(X ≤ xi) er den kumulerede frekvens af den stokastiske værdi xi, altså sandsynligheden for at få en stokastisk værdi på xeller derunder. Det er fordelingsfunktionen. Grafisk afbildes den med et trappediagram.
Se evt. vedhæftede.

Vedhæftet fil:Stokastiske variable.doc

Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2019 af AMelev

Komplementærhændelsen \overline{A} til A er alle de udfald i U, som ikke er med i A
Notationen er ofte et "aflangt" C foran A i stedet for "en streg over A", men det kunne jeg ikke finde her.

Fælleshændelsen A\cap B af to hændelser A og B er alle de udfald, der ligger i både og B.

Foreningshændelsen A\cup B af to hændelser A og B er alle de udfald, der ligger i A eller B, altså alle udfald i de to mængder tilsammen (husk U for "united").

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Skriv et svar til: Hjælp til sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.