Matematik

Ligning med brøk

16. januar 2019 af Ziinn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan fortælle mig hvad jeg gøre forkert?

Facit skal være x = \frac{16}{7}

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

\frac{1}{2}x + 2(4-x) = 2x

\frac{1}{2}x + 8 - 2x = 2x

\frac{1}{2}x + 8 - 2x + 2x = 2x + 2x

\frac{1}{2}x + 8 = 4x

\frac{1}{2}x * 2 + 8 = 4x * 2

x + 8 = 8x

x - x + 8 = 8x - x

8 = 7x

\frac{8}{7} = \frac{7x}{7}

x = \frac{8}{7}


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2019 af janhaa

linje 5:

0,5x*2 + 8*2 = 4x*2

x + 16 = 8x

7x = 16

x = 16/7


Svar #2
16. januar 2019 af Ziinn (Slettet)

#1

linje 5:

0,5x*2 + 8*2 = 4x*2

x + 16 = 8x

7x = 16

x = 16/7

Mange tak :)


Skriv et svar til: Ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.