Fysik

hjælp til ligningen: 2h2+o2 =2h2o

17. januar 2019 af oliv9508 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej alle 

jeg skal fremlægge i fysik på tirsdag, og jeg har virkelig brug for et svar på mit spørgsmål, da jeg ikke rigtig kan forstå det jeg læser mig frem til. Så jeg ville sætte pris på en ikke så kompliceret forklaring på ligningen: 2h2+o2 =2h2o. Altså hvad betyder den? og hvad bruger man den til? 

håber i vil hjælpe

-Olivia  


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2019 af Croissanten

Hej,

H_2 + O_2 \rightarrow H_2O - IKKE AFSTEMT
Denne ligning er ikke korrekt da der ikke er blevet afstemt.

Afstemning handler i bund og grund om at skabe balance på begge sider af reaktionspilen.

Derfor indsættes 2-tallene foran H_2  og H_2O så der er lige mange hydrogen atomer og oxygen atomer på hver side. Det kan man gøre ved at gange med 2 ved H_2 og H_2O

2 H_2+O_2\rightarrow 2 H_2O - AFSTEMT OG KORREKT

4 Hydrogen atomer + 2 oxygen atomer \rightarrow 4hydrogen og 2 oxygen atomer


Svar #2
18. januar 2019 af oliv9508 (Slettet)

Tusind tak nu forstår jeg det meget bedre


Skriv et svar til: hjælp til ligningen: 2h2+o2 =2h2o

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.