Matematik

sodavands temperatur

20. januar 2019 af hjælperengitte - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med at løse opgave b og c
kan slet ikke finde ud af dem :(

Vedhæftet fil: sodavand.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2019 af ringstedLC

b)

\begin{align*} f(x) &= 18= 20-15e^{-0.12x} \\x&=\;?\:min \end{align*}

c)

\begin{align*} f'(5) &= \;?\;^{\circ}C/min\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2019 af mathon

b)
            \small 15e^{-0.12x}=20-f(x)

            \small e^{-0.12x}=\frac{20-f(x)}{15}

            \small e^{0.12x}=\frac{15}{20-f(x)}

            \small 0.12x=\ln\left (\frac{15}{20-f(x)} \right )

            \small x=\frac{\ln\left (\frac{15}{20-f(x)} \right )}{0.12}

            \small \small x=\frac{\ln\left (\frac{15}{20-18} \right )}{0.12}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2019 af mathon

c)
            \small \small \frac{\mathrm{d} \, y(x)}{\mathrm{d} x}=0-15\cdot e^{-0.12x}\cdot (-0.12)=1.8e^{-0.12x}

            \small \frac{\mathrm{d} \, y(5)}{\mathrm{d} x}=1.8e^{-0.12\cdot5}


Svar #4
20. januar 2019 af hjælperengitte

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: sodavands temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.