Kemi

Koncentrations beregning og Ph

20. januar 2019 af umpalumpa18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg kan altså ikke forstå, hvordan jeg skal regne disse to spørgsmål ud, og håber nogen kan hjælpe mig. 

1. Benzoresyre har en opløselighed på cirka 3 g/L. Omregn dette til molar koncentration.

2. Stoffets pKs forventes at ligge på omkring 4,2. Beregn pH i en mættet opløsning af benzoesyre i vand.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2019 af mathon

1)
             \small \small \small c(C_7H_6O_2)=\frac{\frac{3g}{122.2\; \tfrac{g}{mol}}}{L}=0.02455\; M
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2019 af mathon

2)
            \small \frac{\left [ H_3O^+ \right/M ]^2}{0.02455-\left [ H_3O^+ \right/M ]}=10^{-4.2}

            \small \frac{\{\left [ H_3O^+ \right ]\}^2}{0.02455-\{\left [ H_3O^+ \right ]\}}=10^{-4.2}

            \small \left [ H_3O^+ \right ]=0.001213\; M

            \small pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=2.9


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2019 af janhaa

eller:

pH = 0,5(pK_a - \lg(0,02455)) = (5,81)/2=2,9


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2019 af janhaa

DVs:\\ \\ pH=0,5(pK_a - \log([HA]))


Skriv et svar til: Koncentrations beregning og Ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.