Matematik

Matematik - Eksponentielle funktioner

22. januar 2019 af SofieHoffland - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er desværre gået lidt i stå i de her opgaver. Nogen der kan hjælpe?

Lad y = 34,1*1,023x. Hvor meget fremskrives y med, hvis x øges med 4? 

Lad y = 5*1,7x. Hvor meget skal x øges med, for at y fremskrives med 3?

Lad y = 4*(1/2)x. Hvor meget fremskrives y med, hvis x øges med 4,5?  

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2019 af OliverHviid

Prøv at indsætte x=4 i y=1,023^x og se, hvad du får. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2019 af AMelev

Generelt: f(x)=b\cdot a^x\Leftrightarrow f(x+\Delta x)=b\cdot a^{x+\Delta x}= b\cdot a^x\cdot a^{\Delta x}=f(x)\cdot a^{\Delta x}
?Når x øges med Δx, fremskrives y = f(x) altså med aΔx.


Skriv et svar til: Matematik - Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.