Matematik

Bestemme forskriften udefra to ukendte punkter

22. januar 2019 af Amira1232 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej jeg står med en matematik opgave hvor jeg skal bestemme forskriften for en lineær, eksponentiel og en potential funktion. Hvor jeg kender to ukendte punkter.

Hvordan gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. 

Lineær: s. 17 (80) & (81)
Eksponentiel: s. 19 (102) & (103)
Potens: s. 21 (114) & (115)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2019 af mathon

\small \textbf{\textsl{line\ae r funktion:}}

                      \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&f(x)=ax+b\\ \hline &&&&&& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2019 af mathon

\small \textbf{\textsl{eksponentiel funktion:}}

                      \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}&b=\frac{y_1}{a^{x_1}}&f(x)=b\cdot a^x\\ \hline &&&&&& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2019 af mathon

\small \small \textbf{\textsl{potensfunktion:}}

                      \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{\log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}&b=\frac{y_1}{{x_1}^a}&f(x)=b\cdot x^a\\ \hline &&&&&& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2019 af mathon

Bestemme forskrift ud fra to kendte punkter.


Skriv et svar til: Bestemme forskriften udefra to ukendte punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.