Matematik

har brug for hjælp til min matematik

23. januar 2019 af AndersKudahl (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Omskriv regneudtrykkene herunder ved at hæve minusparenteserne. Kontroller dine omskrivninger ved at regne ud, om resultatet bliver det samme.

a 25 - (10 + 5)

b 25 - (10 - 5)

c 25 - (10 - 5 - 5)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2019 af PeterValberg

Husk du skal ændre fortegn på alle led, når du hæver en minus-parentes

a) 25 - (10 + 5) = 25 - (+10 + 5) = 25 - 10 - 5 = 10

eller (måske nemmere) beregn parentesen først:

a) 25 - (10 + 5) = 25 - (15) = 25 - (+15) = 25 - 15 = 10

tilsvarende i de øvrige opgaver :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

a

25 - (10 + 5) =

25 - 10 - 5

Kontrol:

Ved først at hæve parentesen: 25 - 10 - 5 = 10

Ved at først at regne parentesen ud: 25 - (15) = 10

b.

25 - (10 - 5) =

25 - 10 + 5

Kontrol:

Ved først at hæve parentesen: 25 - 10 + 5 = 20

Ved først at regne parentesen ud: 25 - (5) = 20

Prøv selv med den sidste.


Skriv et svar til: har brug for hjælp til min matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.