Matematik

Sandsynlighed

23. januar 2019 af Johan1337 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan give mig hjælp til den vedhæftede opgave? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2019 af OliverHviid

Til a'eren: 40% af lærerne er gråhårede og 25% af dem er matematiklærere, dvs. 25% af 40%, som giver:

0,4*0,25=0,1   Desuden ved  vi også, at hvis 40% er gråhårede, så må 60% være ikke-gråhårede og blandt disse er 20% matematiklærere, dvs. 20% af 60%, som giver: 0,2*0,6=0,12. Nu kan man lægge disse tal sammen, og man får: 0,1+0,12=0,22 som i procent er 22%

Til b'eren skal du blot anvende betinget sandsynlighed og til c'eren en uafhængighedstest.


Svar #2
23. januar 2019 af Johan1337 (Slettet)

Kan du hjælpe mig hvad for nogle tal jeg skal sætte ind i betinget sandsyndligheds formlen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2019 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. januar 2019 af AMelev

\overline{G}: Ikke gråhåret
P(G) = 40%
P(M|G) = 25%
P(M|\overline{G}) = 20% 
P(\overline{G}) = 1 - P(G)

a) P(M) = P(M|G)·P(G) + P(M|\overline{G})· P(\overline{G})

b) P(G|M) = \frac{P(M|G)\cdot P(G)}{P(M)} (Bayes formel)

c) M og G er uafhængige hvis P(G|M) = P(G) eller (lige så godt) P(M|G) = P(M) eller P(G∩M) = P(G)·P(M)


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2019 af SuneChr

.SP 240120190108.JPG

Vedhæftet fil:SP 240120190108.JPG

Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.