Matematik

Sandsynlighedsregning: 2 træk fra en pose med 4 nummererede kugler (1-4)

24. januar 2019 af Bentstud (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Der skal på forhånd vælges 2 tal. Hvad er sandsynligheden for - i 2 træk - at trække de 2 valgte tal fra posen.

Efter 1. træk lægges den trukne kugle ikke tilbage i posen.

Min løsning er 2/4 sandsynlighed i første træk og 1/3 i andet træk. Den totale sandsynlighed er 2/4 x 1/3 = 2/12 eller 16,67%. Er regnereglen sådan, eller anderledes, ville jeg gerne have det forklaret i ord.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2019 af PeterValberg

Det må være korrekt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2019 af SuneChr

# 0
Det spiller her ingen rolle, hvilket tal der udtrækkes først.
Den anden måde, at se det på, er:
De to kugler trækkes samtidig:
Antal mulige udfald  K4,2 = 6
Netop ét af de mulige udfald er de to tal, der blev tænkt på.
Sandsynligheden er \frac{1}{K_{4,2}}=\frac{1}{6}  
Benyt uforkortelig brøk 1/6 for sandsynligheden i stedet for 16,67% , hvis ikke andet er anført.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2019 af AMelev

#0 Opdater lige din profil, så den passer. Det er temmelig afgørende for svarer at vide, om du har værktøjer svarende til 7. klasse eller til A-niveau/videgående til rådighed.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning: 2 træk fra en pose med 4 nummererede kugler (1-4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.