Kemi

Stofmængde koncentration

28. januar 2019 af MAYA15 - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har været igang med en kemiopgave, men jeg gik i stå ved denne.

Nogle der ved, hvordan jeg kan svare og løse disse spørgsmål?

En 100 mL opløsning af 1 M NaOH fortyndes med 900 mL vand.

Hvordan påvirker fortyndingen stofmængden?

Hvordan påvirker fortyndingen volumet?

Hvordan påvirker fortyndingen den formelle koncentration?

Kan vi opstille en formel for fortyndingen? Hvis ja, hvilken?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2019 af ringstedLC

1. Et bestemt mængde stof er opløst. Når opløsningen så fortyndes, hvor meget stof er der så?

2. 100 ml bliver til 100 + 900 ml?

3. Tag en koncentreret saft i køleskabet og tænk på hvordan den smager, hvis du kommer for meget vand i. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2019 af mathon

      \begin{array}{lllll} 1.&\textup{N\aa r opl\o sningen fortyndes, hvor meget stof er der s\aa?}&&\textup{Samme stofm\ae nede}\\\\ 2.&\textup{Hvordan p\aa virker fortynding volumenet?}&&\textup{Volumenet \o ges.}\\\\ 3.&\textup{Hvordan p\aa virker fortynding den formelle koncentration?}&&\textup{Den formelle koncentration formindskes.} \\\\ 4.&\textup{Kan der opstilles en formel for fortynding med }\Delta V\textup{?}&&c_{fort}=c\cdot \frac{V}{V+\Delta V} \end{array}


Skriv et svar til: Stofmængde koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.