Matematik

Tekstopgave der skal løses ved først at opstille en ligning og derefter løse den.

29. januar 2019 af Christensen5 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Tekstopgave der skal løses ved først at opstille en ligning og derefter løse den.

Svend har kun 5'ere, 10'ere & 20'ere i sin sparegris. Til gengæld har han lige mange af hver. I spare grisen er der ialt 7000kr. Hvor mange er der af hver mønt?

Jeg leder efter noget hjælp til at kunne forstå, hvordan jeg skal bruge de oplyst information i praksis til at finde en ligning til opgaven. På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2019 af janhaa

5x + 10x + 20x = 7000

35x = 7000

x = 200 (av hver)


Skriv et svar til: Tekstopgave der skal løses ved først at opstille en ligning og derefter løse den.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.