Matematik

rente opg 2

02. februar 2019 af TinaS1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en størrelse vokser med 25 procent hvert år

a - med hvor mange procent er beløbet vokset efter 2 år?

b - med hvor mange procent er beløbet voket efter 8 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2019 af peter lind

Se din forrige opgave


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2019 af mathon

a)
               \small S_2=S_0\cdot 1.25^2=1.5625

                
               \small \frac{S_2}{S_0}=1.5625

               \small \frac{(1+r)\cdot S_0}{S_0}=1.5625

              \small \small 1+r=1.5625

              \small \small r=\tfrac{p}{100}=0.5625

              \small p=56.25\%


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2019 af mathon

b)
               \small \small S_8=S_0\cdot 1.25^8=5.96

                
               \small \frac{S_8}{S_0}=5.96

               \small \frac{(1+r)\cdot S_0}{S_0}=5.96

              \small 1+r=5.96

              \small r=\tfrac{p}{100}=4.96

              \small p=496\%


Skriv et svar til: rente opg 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.