Matematik

Vektorer

04. februar 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

To vektorer er givet ved a = (3  4 )  og b = (2   t ), hvor t er et tal.

bestem verdiæn af tallet  t, så a og b er ortogonale 

spørgsmålet er fra stx matematik a maj 2009.

Håber I kan hjælpe mig med denne opgave:)))


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2019 af janhaa

\vec a \perp \vec b\\ \vec a* \vec b=0\\ (3,4)*(2,t)=0\\ 6+4t=0\\ t=-3/2


Svar #2
04. februar 2019 af NW12

Hvorfor dividere du til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2019 af AMelev

#2 6 + 4t = 0 er en 1. gradsligning, som du bare skal løse mht. t.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2019 af OliverHviid

Man har 6+4t=0. Dette skal løses mht. t. Vi rykker 6 over, så  vi får 4t=-6, og vi dividerer med 4 og får

t=-6/4=-3/2. Man dividerer, fordi der står 4*t, og det modsatte af at gange er at dividere.


Svar #5
04. februar 2019 af NW12

Mange tak!


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.