Matematik

Bestem skæringspunkterne mellem de to givne funktioner.

04. februar 2019 af Frejaphilip - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med at løse de her andengradspolynomier ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2019 af janhaa

3x^2-3x-11=0\\ \\ x=\frac{3\pm \sqrt{141}}{6}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2019 af AMelev


f(x) = g(x) ⇔ f(x) - g(x) = 0
Indsæt forskrifterne og reducer, så skulle du gerne få ligningen i #1. Det er en alm. 2.gradsligning, så du skal have gang i løsningsformlen.


Svar #3
04. februar 2019 af Frejaphilip

Jeg har ikke lært hvad en løsningsformel er:/ kan du evt. forklare mig det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2019 af mathon

Skæringspunkter:

      \begin{array}{llrclllclcl} &\textup{f\o rstekoordinat}&x&=\frac{3-\sqrt{141}}{6}&\textup{andenkoordinat}&y&=&\left (\frac{3-\sqrt{141}}{6} \right )^2-4\cdot \left ( \frac{3-\sqrt{141}}{6} \right )-5=\frac{3\sqrt{141}-17}{6}\\\\ &\textup{f\o rstekoordinat}&x&=\frac{3+\sqrt{141}}{6}&\textup{andenkoordinat}&y&=&\left (\frac{3+\sqrt{141}}{6} \right )^2-4\cdot \left ( \frac{3+\sqrt{141}}{6} \right )-5=\frac{-3\sqrt{141}-17}{6} \end{array}        


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2019 af AMelev

#3 Løsningsfomlen til en 2.gradsligning må du kunne finde i din lærebog.

a\cdot x^2+b\cdot x+c=0\Leftrightarrow x=\frac{-b\pm \sqrt{b^2-4a\cdot c}}{2a} =\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

d er diskriminanten d=b^2-4a\cdot c 
Hvis d < 0, er der ingen løsninger
Hvis d = 0, er der 1 løsning
Hvis d > 0, er der 2. løsningerne


Skriv et svar til: Bestem skæringspunkterne mellem de to givne funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.