Matematik

Ved ikke lige hvordan jeg skal aflæse denne her graf,

05. februar 2019 af blasterman18 - Niveau: C-niveau

Ovenfor ses graferne for 4 lineære sammenhænge. Aflæs ud fra grafen tallene a og b og opskriv ligningen for sammenhængen på formen y = ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2019 af janhaa

y(grønn)=5

y(blå) = (-2/6)x = -x/3


Svar #2
05. februar 2019 af blasterman18

okay, kan du forklar, skal man vælge det sted da  hvor den skær mest først hvor i det tilfælde er den grønne linje eller hva. for som jeg forstår det så skal man først finde skæringspunkttet som er b hvilket er på y aksen. og bagefter finde a hvilket vi finder ved at kigge på x aksen 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2019 af PeterValberg

a er hældningskoefficienten, altså ændringen på y,
når x forøges med 1, - for den røde graf er a derfor lig med 4. 
b kan rigtig nok aflæses af skæringspunktet med y-aksen.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Ved ikke lige hvordan jeg skal aflæse denne her graf,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.