Bioteknologi

Betydning af v_max og km

06. februar 2019 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Ud fra michaelis-mentenligningen V0 = Vmax · [S]/ KM + [S] hvilken betydning har substratkoncentrationen og v_max og km for reaktionshastigheden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2019 af mathon

Ved differentiation
                                   \small \frac{\mathrm{d} v}{\mathrm{d} \left [ S \right ]}=V_{max}\cdot \frac{1\cdot \left ( K_M+\left [ S \right ]\right ) -\left [ S \right ]\cdot 1}{\left (K_M+\left [ S \right ] \right )^2}=V_{max}\cdot \frac{K_M}{\left (K_M+\left [ S \right ] \right )^2}>0

dvs 
                                   \small v\left ( \left [ S \right ] \right )\textup{ er voksende}

                                   \small \frac{\mathrm{d}^2 v}{\mathrm{d} \left [ S \right ]^2}= -V_{max}\cdot \frac{K_M}{\left (K_M+\left [ S \right ] \right )^4}<0

dvs
                                   \small \textup{raktionshastighedens v\ae kst er aftagende.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2019 af mathon

Ovenstående har gyldighed indtil \small \left [ S \right ] er mættet.


Skriv et svar til: Betydning af v_max og km

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.